Σελίδες

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Modesty... ή ντεμοντέ;;


Όταν μιλάμε για σεμνά ρούχα το μυαλό των περισσότερων πάει εδώ:




Εγώ σκέφτομαι κάτι τέτοιο για τις μαμάδες:



























Και για τα παιδιά;
Για όσες χριστιανές μητέρες μεγαλώνουν και κορίτσια, για όσες από αυτές έχουν ήδη μεγαλύτερα παιδάκια (7+)  υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.
Το να βρεις όμορφα, αξιοπρεπή ρουχαλάκια, φορεματάκια, φούστες, κλπ.γίνεται όλο και πιο δύσκολο καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.Μέχρι την ηλικία των 7-8 χρονών άνετα βρίσκεις σε πολλά μαγαζιά. Και αν  το να ντύνεις τα παιδιά σου με φορέματα και φούστες είναι λίγο ''εκτός εποχής'' συνεχίζουν πολλές μητέρες να ακολουθούν αυτήν την γραμμή.



Δεν είναι χαριτωμένα αυτά;;





αυτό;;



αυτό;;





 και για πιο καλό..









Δεν μιλάω για υπερβολές. Στο σχολείο θα φορέσουν την φόρμα τους όταν έχουν να κάνουν γυμναστική.Αλλά και φόρμα από φόρμα έχει διαφορά! (βλ. στενές-κολλητές- )

Ίσως χαρακτηριστώ ως old-fashion αλλά έτσι θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν θέλω να κυκλοφορούν με κοντά σορτσάκια και σουπερ μίνι, ούτε όταν είναι μικρά.
-Μα καλά σε αυτή την ηλικία δεν είναι καν προκλητικά-αντιλέγουν κάποιοι.
-ΟΚ! θα συμφωνήσω (εν μέρη)- αλλά όπως μάθουν τώρα έτσι θα συνεχίσουν και αργότερα.



με αυτά ,μπορείς άνετα και να παίξεις!


Δεν σημαίνει ότι τα ρούχα που τους φοράω είναι άχαρα, ή βαρετά, η δεν είναι κοριτσίστικα.Αντίθετα! Είναι πολύ πιο χαριτωμένα.





Συνεχίζω με μεγάλη χαρά να συναντώ μαμάδες που έχουν την ίδια γραμμή. Έχω φίλες και γνωστές - 



Βλέπω αρκετές οικογένειες στην εκκλησία ή και σε άλλους χώρους και για εμένα ξεχωρίζουν!
Ξεχωρίζουν γιατί δεν τις έχει καταπιεί το ρεύμα της εποχής!
Γιατί έχουμε δικαίωμα να διδάξουμε στα παιδιά μας αυτό που θέλουμε κόντρα στο κλίμα που μας επιβάλουν.



Γιατί θα μου πείτε μιλάω μόνο για τις κόρες μας;
Μα γιατί στα αγόρια είναι πιο εύκολο να τα ντύνεις .Αν και στην εποχή μας υπάρχουν αρκετά ρούχα που δεν θα τους φόραγα γιατί δεν τα θεωρώ άκρως αγορίστικα. Και όλο αυτό το ανδρόγυνο στυλ που πλασάρεται δεν με βρίσκει σύμφωνη. Και δεν μου αρέσει.







Όσο έγραφα αυτές τις γραμμές αναρωτιόμουν αν κάνω καλά;;
Το πιθανότερο να μην μπορώ να βρω την κατάλληλη ανταπόκριση ή αρκετούς να μοιραστώ τις ανησυχίες μου.
Αλλά και αυτό δεν πειράζει.


 
                                                                                    via



Όπως αισθάνομαι εγώ missionary mom.. σίγουρα αισθάνονται και άλλες.Δεν το εκφράζουμε όλες με τον ίδιο τρόπο. Εγώ ύστερα από παρότρυνση της φίλης μου της Α..... που έχει το δικό της ιστολόγιο καταγράφω εδώ τις σκέψεις μου. Και όποιος βρει κάτι κοινό είναι καλοδεχούμενος.
Ελπίζω οι υπόλοιποι απλά να σεβαστούν τις γνώμες μου όπως κάνω και εγώ με τις δικές τους.






Αν είστε και εσείς τις ίδιας λογικής θα χαρώ αφάνταστα να ακούσω την γνώμη σας! Και αν έχετε προτάσεις που μπορώ να βρω ρουχαλάκια  για μεγαλύτερα κοριτσάκια, πείτε μου! είτε είναι on-line, είτε σε κάποιο μαγαζί.


Και για να κλείσω. Πολλές φορές πιστεύω ότι η μόνη μου ελπίδα είναι να αρχίσω να ράβω! 



Κρατήστε την ψυχραιμία σας  και sew on μαμάδες!



missionary mom..  at home!


10 σχόλια:

  1. υπάρχει μια δύσκολη ηλικία, από τα 8 περίπου ως τα 12, όπου είναι όντως δύσκολο να βρούμε φουστίτσες και φορεματάκια, στο επιθυμητό μήκος- συνήθως βγαίνουν σούπερ μίνι.

    μια λύση είναι να προσθέτουμε "φάσα" στο κάτω μέρος- το κάνω και για τα δικά μου φορέματα, ειδικά όσα είναι "μπλουζοφορέματα".
    εναλλακτικά, ψάχνουμε στο διαδίκτυο, σε ξένα σάιτ βρίσκουμε πιο εύκολα.

    μεγαλώνοντας τα κορίτσια, αρχίζουν και φορούν τα γυναικεία σε xsmall με μικρές τροποποιήσεις

    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη!Σε ευχαριστώ! Δεν είχα σκεφτεί να προσθέσω ''φάσα'' στα ρούχα που ήδη υπάρχουν στην αγορά.Θα το κάνω.Μεγαλώνοντας φαντάζομαι θα είναι πιο εύκολο όπως λες, αλλά στην ενδιάμεση ηλικία είναι άθλος να βρεις κάτι.

      Διαγραφή
  2. Κι εμένα μου αρέσει να φοράει η κόρη μου σεμνά ρουχαλάκια παρόλο που είναι πολύ μικρούλα ακόμη!!! Φαντάζομαι βέβαια πως όσο μεγαλώνουν θα έχουν και δικά τους θέλω και γούστα!! Καλό είναι να δίνουμε κι εμείς το καλό παράδειγμα και να προσέχουμε τα πρότυπα που επαινούμε!!! Η ιδέα της Αλεξίας για φάσα είναι πολύ καλή, την εφαρμόζω κι εγώ στις φούστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο μεγαλώνουν έχουν σίγουρα άποψη, αλλά όπως λες διαμορφώνεται από αυτά που βλέπουν και κυρίως από εμάς.Δεν νομίζω πως ξεφεύγουν πολύ από το πως τα ''έχεις μάθει΄΄ Στο στυλ εννοώ. Και λογικά όσες ντύνουμε τα κοριτσάκια μας κατά ένα τρόπο, αυτό ακολουθούμε και εμείς! Την ''φάσα'' δεν την είχα εφαρμόσει, αλλά από τώρα είναι στα must!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! Η αλήθεια είναι πως το θέμα του ντυσίματος είναι πολύ σημαντικό. Προσωπικά δεν με πειράζει να φορέσουν και εφαρμοστό παντελονάκι - φόρμα σε αυτή την ηλικία (είναι ακόμα 6 και 4). Αλλά είναι κι αυτό το ζήτημα μέσα στις αξίες με τις οποίες θέλουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Όχι υπερβολές όμως, γιατί είναι πολυ πιθανό στην εφηβεία να κλωτσήσουν. Όσο για εμάς, φέτος νιώθω για πρώτη φορά ότι μπορώ να βρω ρούχα στα μαγαζιά!
    Καλώς σε βρήκα και ελπίζω να τα λέμε συχνά!
    Κατερίνα - Μαμά για σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Κατερίνα! Όντως οι υπερβολές μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Ίσως τελικά πιο βασικό είναι το παράδειγμα. Όπως μας βλέπουν εμάς σήμερα οι κόρες μας, κάτι παρόμοιο πιστεύω θα υιοθετήσουν μεγαλώνοντας .Χαίρομαι που πέρασες και ελπίζω και εγώ να τα λέμε!

      Διαγραφή
  4. Είμαι και εγώ αυτής της άποψης με τα ρούχα.Το να ντύνεις ένα μικρό κοριτσάκι σαν γυναίκα σε μικρογραφία είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και επικίνδυνο.Επικίνδυνο για την ψυχολογία του παιδιού (δεν το βάζεις λίγο πρόωρα στην γυναικεία ψυχολογία, αν το ντύνεις "γυναικεία" ;) και επικίνδυνο γιατί ο κόσμος έχει γεμίσει με ανθρώπους περίεργους (που κοιτάζουν παιδάκια, αν με καταλαβαίνετε).Η κόρη μου εμένα είναι 6 οπότε η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή.Όσο για διευθύνσεις με ρούχα ρίξτε μια ματιά στο next.uk , μπορεί να βρει κανείς και κάποια χαριτωμένα ρούχα για παιδιά (νομίζω έχει δωρεάν μεταφορικά) σε σχετικά καλές τιμές.Χαίρομαι που σας βρήκα.Ευαγγελία (μάνα των 4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ευαγγελία!! Χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω και διαδικτυακά.Θα συμφωνήσω μαζί σου πως στην εποχή μας είναι πλέον και επικίνδυνο να ντύνεις τα παιδάκια σαν μεγάλα με τόσα που ακούμε καθημερινά.Θα δω ξανά και το next.uk Μου είχε μείνει η εντύπωση πως είχε ακριβά μεταφορικά αλλά ωραία ρουχαλάκια. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου ! Χαρλά μου να τα λέμε!! :)

      Διαγραφή
  5. Η αληθεια ειναι οτι το παιδικο ντύσιμο με προβληματιζει πολυ.Είμαι ενάντια στο να ντύνονται τα κοριτσάκια σαν μισογυναικα που ελεγε και η γιαγια μου.Οι δαντέλες και τα δερμάτινα μπορουν να συνδυαστούν σαν λεπτομέρειες και οχι σαν κολαν ή μινι φουστες.Ειδικα σε μια εποχη επικίνδυνη οπως τωρα.Πολύ ομορφα και ρομαντικα τα ρουχαλακια των εικονων σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσει τα παιδάκια να ντύνονται παιδικά! Έχουν χρόνια να ντυθούν αλλιώς όταν θα μεγαλώσουν! Όσο είναι και πιο μικρά και ''ελέγχεις'' το ντύσιμό τους -- είναι η χαρά της μαμάς.Μεγαλώνοντας δυσκολεύουν τα πράγματα ! Σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου και την επίσκεψη!!!

      Διαγραφή

Definitely need your opinion!!