χαλβαδοκαρδούλες
(με αμύγδαλα)
Λατρεύουμε οικογενειακώς τον σιμιγδαλένιο χαλβά!
και τον φτιάχνουμε με κάθε αφορμή.
Η συνταγή πασίγνωστη!
σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει ρίξτε μια ματιά
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (ή και ελαιόλαδο)
2 ποτήρια σιμιγδάλι (η και παραπάνω)
3 ποτήρια ζάχαρη
(εγώ βάζω λιγότερη γιατί δεν μας αρέσει πολύ γλυκό)
4 ποτήρια νερό (φουλ γεμάτα)
αμύγδαλα(ελαφρά καβουρδισμένα)
κανέλα
γαρίφαλα
προαιρετικά
σταφίδες
κουκουνάρι
ή
ότι άλλο θέλετε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το νερό, την ζάχαρη να βράσουν
μαζί με την κανέλα, τα γαρίφαλα και μία φέτα λεμόνι.
Μόλις βράσουν αφαιρέστε τα μπαχαρικά.
Βάλτε το λάδι σε άλλη κατσαρόλα να κάψει και ρίξτε
λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα.
Ρίχνετε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα
μόλις αρχίσει το σιμιγδάλι αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Ανακατέψτε μέχρι το χρώμα να γίνει καστανό
και βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίξτε καυτό, λίγο λίγο το σιρόπι
(προσέξτε γιατί πιτσιλάει απίστευτα)
και συνεχίστε το ανακάτεμα
μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάλτε το στα φορμάκια σας
ή σε μία φόρμα μεγάλη για κέικ .
Αναποδογυρίστε...
και έτοιμο!
Ρίξτε και λίγη κανέλα από πάνω :)
εγώ τα έκανα με φορμάκια σιλικόνης
Μετά βίας ολοκλήρωσα την φωτογράφιση.Τα αμυγδαλάκια που ήταν έξω έξω στα χαλβαδάκια είχαν ήδη φαγωθεί και σε ελάχιστα λεπτά από '' το σκηνικό '' μου, έμειναν μόνο ψίχουλα!
Αν δεν έχετε ήδη δοκιμάσει αυτήν την συνταγή -σπεύσατε!
καλή όρεξη!
missionary mom .. at home!
Κι εμείς παραδόξως αγαπάμε τον χαλβά οικογενειακώς. Και να σου πω και ένα μυστικό... ο σύζυγος τον φτιάχνει καλύτερα από εμένα. Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο σύζυγος ε; -καλό αυτό!! Πάντως είναι αγαπημένο οικογενειακό γλυκό :)
Διαγραφήφιλιά!
Ωραίο γλυκάκι - καλοφάγωτες οι καρδούλες !!!!! (κι εγώ βάζω λιγότερη ζάχαρη )
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί δεν βάζεις το Google Friend Connect για να μπορούμε να ακολουθήσουμε κι εμείς το blog σου?????
Καλή εβδομάδα !!!!!!
Μόλις ακολούθησα την συμβουλή σου και το έβαλα .!
Διαγραφήυ.γ. πιο νόστιμο με λιγότερη ζάχαρη, έτσι δεν είναι; καλή εβδομάδα!
Πόσο αρωματικό φαίνεται, και μοσχοβολάει Ελλάδα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα :-)
τι χαρά να έχουν αυτή την γνώμη οι ''ειδικοί'' :) ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόμιζα ότι είχα αφήσει σχόλιο στο post σου :-) Το είχα ξαναδεί και μου είχε φανεί τόσο αρωματικό που το κοιτάς και νιώθεις το άρωμά του !!!
Ευχαριστώ πολύ ! Καλοκαιράκι και με την θάλασσα παραμέλησα λίγο
Διαγραφήκαι δεν είδα τα σχόλια! :)
Γιάμι! Πολύ ωρία η ιδέα σου για ατομικές καρδούλες. Από τα αγαπημένα και εύκολα γλυκάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, εύκολο και γρήγορο.!! Και ακόμη πιο γρήγορα το καταναλώνουμε! :)
Διαγραφήλατρευω τον χαλβα και με μπολικη κανελα!!!! τελεια η συνταγη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ! Με μπόλικη κανέλα! θα συμφωνήσω!! :)
ΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω! Λατρεύουμε τον χαλβά και τον τιμάμε συχνά τον χειμώνα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πάντως να τον βάλω σε τέτοια όμορφα φορμάκια! Πολύ ωραία ιδέα σερβιρίσματος. Την καλημέρα μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες! Ναι και εμείς λατρεύουμε τον χαλβά οικογενειακώς!
Διαγραφήκαι σε όλα τα σχήματα :) Καλημέρα !!!
Hello I'am Chris !
ΑπάντησηΔιαγραφήI suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
The "directory" is 25 million visits, 194 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************
i followed your blog, please follow back
Best Regards
Chris
+++++++++
Ήρθα βολτούλα να γνωρίσω το blog σου και έπεσα πάνω σε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά! Πολύ μου άρεσε ο τρόπος που το παρουσίασες στις φορμίτσες! Θα τις είχα εξαφανίσει και εγώ όλες στο λεπτό! Ευχαριστούμε πολύ και για την συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλως ήρθες Κατερίνα! Θα τις είχες εξαφανίσει και εσύ ε; Ωραία δεν είμαστε οι μόνοι που ''πέφτουμε με τα μούτρα'' στο χαλβά! :)
Διαγραφή