Σελίδες

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Reading for children - Το ημερολόγιο του Πέτρου

 Το πιο πρόσφατο βιβλίο μας είναι ένα ημερολόγιο.Το ημερολόγιο του Πέτρου.
Πολύ ωραίο βιβλίο με νοήματα, γραμμένο πραγματικά σε στυλ ημερολογίου.Αλλά ομολογώ πως αρκετά δύσκολο για τα παιδάκια μου - χρειάζεται να τους εξηγώ αρκετά πράγματα διαβάζοντάς το- Είναι όμως ΤΕΛΕΙΟ για μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 10 -12 ετών ή και λίγο πιο πάνω..


Πρόκειται για μια πολύτεκνη οικογένεια με 7 παιδιά που λόγω της κρίσης αναγκάζεται να μετακομίσει από την Αθήνα σε ένα χωριό στην Χαλκιδική. 

Δίνει όλα τα συναισθήματα των παιδιών αφήνοντας τον τόπο τους, πως ένιωσαν στο καινούριο τους πλέον σπίτι, πως το αγάπησαν και άλλες πολλές λεπτομέρειες.

Περιγράφει πολύ όμορφα τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών. Την σχέση τους με τους γονείς.Δίνει ένα υπέροχο, ήρεμο πρότυπο πατέρα  και μια πολύ γλυκιά εικόνα μητέρας.

Εισάγει τα παιδιά σε πολλές θεολογικές έννοιες και γενικά είναι από τα βιβλία που θα έπρεπε να διαβάσει κάθε παιδάκι της προεφηβικής και πρώτης εφηβικής ηλικίας.

Αν δεν το έχετε προμηθευτεί ακόμη είναι μια πολύ συναρπαστική ιδέα για το καλοκαίρι.

Επίσης το ημερολογιακό στυλ του το κάνει ευανάγνωστο και ευχάριστο.


Τα παιδάκια μου αν και μικρά για να πιάσουν όλες τις έννοιες του βιβλίου, κατάφεραν να εμπεδώσουν την έννοια του καλού και του κακού φόβου. Δεν είχα σκεφτεί καν να τους το εξηγήσω εγώ από αυτη την ηλικία.


Καλοκαιράκι πλέον. 
Ένα από τα βιβλία που πρέπει σίγουρα να δωρίσετε στα παιδιά σας είναι και αυτό!!Καλές αναγνώσεις!

missionary mom .. at home!

2 σχόλια:

 1. Ευχαριστούμε για την πρόταση! Ακούγεται υπέροχο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Marian είναι όντως καλογραμμένο και με πολύ καλά νοήματα!
   Πιστεύω θα σας αρέσει και εσάς!

   Διαγραφή

Definitely need your opinion!!